Workshop Regie in Design

In de afgelopen jaren hebben wij vele belanghebbenden geïnterviewd over Brain-Computer Interface technologie. We hebben de specialisten gehoord: neuro-engineers, neurowetenschappers, revalidatiespecialisten. Maar we hebben ook de specialisten geïnterviewd die vaak worden vergeten: mensen met progressieve spierziekten, dwarslaesies of locked-in syndroom.

Het was ons doel te inventariseren welke technische, ethische, juridische en maatschappelijke factoren belangrijk zijn voor het ontwikkelen van een goede BCI. We denken een goed inzicht te hebben gekregen in deze kwesties. Daarbij werden we ook veel wijzer over ervaringen met gewone hulpmiddelen zoals rolstoelen en commercieel beschikbare ondersteunende communicatie.

(Woorden genoemd in de interviews, geordend naar frequentie. Gemaakt met Atlas.ti en Tagul.com.)

 
Nu willen we de belanghebbenden samen brengen met als doel beter elkaars wensen en dillema’s te begrijpen en innovatie te bespoedigen. Daarom organiseren we de workshop “Regie in Design” (12 maart 2016 van 13.30 tot 18.00). We gaan dan op interactieve en systematische manier verschillende toekomstscenario’s van BCIs en hulpmiddelen uit proberen. Improvisatieacteurs helpen ons daarbij. Leuk om te weten: de ideeën worden in de de dagen erop, in de workshop “Breindesign” (13 maart 2016) en maanden erna vertaald naar prototypes en kunstwerken die worden gepresenteerd tijdens het kunstfestival “Locked-in, Locked-out” (11 juni 2016). Deze workshop biedt u snel en duidelijk een overzicht van de factoren die mee zullen spelen in de succesvolle transfer van brain-computer interfaces naar het dagelijks leven van de eindgebruikers. Er zal een speciale focus zijn op de wensen van de doelgroep, die dan ook in grote getale worden uitgenodigd. Ook krijgt u met deelname toegang tot ons rapport over de dynamiek in het innovatielandschap rondom brain-computer interfaces in Nederland en België. Als u deel wilt nemen aan de workshop of geïnformeerd wilt worden over deze workshop, dan kunt u een e-mail sturen naar info@regieindesign.nl. Laat ons vooral weten wie u bent, wat uw belang is en wat u hoopt te leren tijdens de workshop.